Belföld

Afgánok a kábelek között

Röszkén jelentkezett belépésre kedden délelőtt egy török  férfi akinek teherautója a kábelek mellett afgán migránsokat is rejtett.

A pénzügyőrök a szállítójármű vizsgálata során azt tapasztalták, hogy a sértetlennek látszó, acélsodratú török vámzár húzásra leszakadt, szemmel láthatólag az acélsodratot a vámzár tövénél elvágták, majd azt ragasztással visszaillesztették. Az elszakadt vámzárzsinor miatt a pénzügyőrök a járművet röntgenvizsgálatra küldték, melynek során a képeken emberek látszódtak a rakomány között. A rakomány kipakolásakor 2 afgán férfi került elő, akik személyazonosságukat igazoló okmányt bemutatni nem tudtak.

Néhány óra múlva, szintén Röszkén kívánt az országba belépni az a török állampolgárságú férfi, aki tehergépjárművével autóalkatrészeket és műanyag ládákat szállított Szerbiából Csehországba.

A pénzügyőrök ismét a kamion röntgent „vetették be”, amelynek felvételei egyértelműen embereket három afgán nemzetiségű személyt mutatott a szállítmány között.

A pénzügyőrök a két esetet érintően az előkerült  öt afgán állampolgárt feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A két sofőr ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik