Belföld

Egymilliárdból lesz új szíve Mórahalomnak

Új városközpont épül Mórahalmon mintegy 1 milliárd forintból - jelentette be kedden a város polgármestere az ünnepélyes alapkőletétel kapcsán.

Bár több olyan területe van a településnek, amely városközponti funkciókat lát el, igazi központja eddig nem volt – mondta el Nógrádi Zoltán, a város fideszes polgármestere. A projekt összköltsége 937 millió 500 ezer forint, melynek 80 százalékát – 750 millió forintot – az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította, pályázat alapján.

A pályázattal megvalósul a lakók régi vágya, és kulturált központja lesz Mórahalomnak, ahol a gazdasági, kulturális és közigazgatási fejlesztések megkezdődhetnek.

A fejlesztés átfogó célja a városközpont fizikai megújítása és a partnerség megerősítése, új – települési és kistérségi – gazdasági, közösségi és közszférafunkciók megteremtésének ösztönzése, a város fejlődésének dinamizálása. Itt működik majd a tervek szerint a város közigazgatási központja.

A beruházás egy régi iparterületen valósul meg. A Szolgáltató Központba költözne át a polgármesteri hivatal, és a tervek szerint több közhivatal, illetve pénzintézet is. Az új épületben lehetőség nyílik majd kulturális rendezvények megtartására is. A fejlesztés nyomán egy fedett piaccsarnok is létesül a város szívében.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás eredményeként a FERROÉP Zrt. végzi. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2012. január 17. és 2012. szeptember 30. között zajlanak, s a pályázatot jövő év második felében zárják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik