Belföld

Diákcsere bázisa lett a fehérvári Lánczos

Együttműködési megállapodást kötött az AFS Nemzetközi Diákcsere Alapítvány és a Lánczos Kornél Gimnázium, kedden.

A megállapodás ünnepélyes aláírására került sor kedden, Székesfehérváron.

Azzal, hogy a gimnázium az AFS Fejér megyei bázisiskolájává válik, valamennyi Fehérváron vendégeskedő külföldi cserediák a Lánczos Kornél Gimnáziumban tanulja majd a magyar nyelvet. Az AFS évente három különböző nemzetiségű diákot delegál a középiskola angol-nemzetközi kapcsolatok orientációs osztályába. Ezzel párhuzamosan lehetőség nyílt arra, hogy a gimnázium nemzetközi kapcsolatok osztályt indítson.

Tíz évvel ezelőtt érkezett az első külföldi diák a Lánczos Kornél Gimnáziumba egy amerikai diákcserealapítvány ajánlásával. Ezt követően egyre több külföldi diák jött a Lánczosba, és már évente 7-10 cserediák érkezik a világ minden tájáról – hangsúlyozta Lovranits József, az intézmény igazgatója.

Bangáné Jarecsni Rita, az AFS nemzeti igazgatója elmondta: külföldön a magyar diákok 3, 6 illetve 11 hónapot tölthetnek el. A szervezet legfontosabb célja, hogy más nemzetek kultúráját megismertesse a magyar diákokkal, akik hozzászokhatnak a nemzetközi környezethez is. A Lánczosban tanuló diákok így sikeresebbek lehetnek az életben, magabiztosabban használják a nyelvet és az üzleti és politikai életben is jobban el tudnak majd igazodni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik