Belföld

Nem pihentek a határsértők a hétvégén

Tizenhat határsértő tervét hiúsították meg a Nagylaki, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség rendőrei az elmúlt hétvégén.

Szombaton éjszaka két koszovói férfit igazoltattak az egyenruhások Röszke külterületén, akikről hamar kiderült, hogy jogszerűtlenül tartózkodnak országunk területén, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Nem sokkal éjfél előtt öt igyekvő alakot észlelt a mobil hőkamera Tiszasziget külerületén. A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a koszovói állampolgárok nem jogszerűen tartózkodnak Magyarország területén. Idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Vasárnap reggel további két koszovói akadt a rendőrök „hálójába”. Ők egy osztrák honosságú busz utasainkét érkeztek a Röszkei Autópálya-határátkelőhelyre. A problémát az jelentette, hogy egyikük egy finn, míg másikuk sváci hamis útlevéllel kívánt belépni országunkba. Közokirat – hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A délutáni órákban lakossági bejelentés alapján fogtak el a rendőrök két pakisztánit Mórahalom területén, amint egy kerékpárúton igyekeztek.A férfiak sem személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A további ellenőrzés során arra is fény derült, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom is hatályban van, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek sem telt eseménytelenül a hétvége: egy román honosságú teherautó sofőre jelentkezett belépésre szombaton a kora délutáni órákban. Az ellenőrzés során a pótkocsiban – ami egyébként PVC műanyagot szállított – öt algériai állampolgár próbált megbújni a raklapok tetején. A sofőr kihallgatása során azt mondta, hogy nem tudja miként kerültek a személyek a pótkocsiba. Az eljárást a román határőrizeti szervek folytatják le velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik