Belföld

Győrben is torkoskodhatunk

Február 23-án újra torkoskodhatunk. Az éttermek toborzása már elindult, a féláron falatozóknak pedig már tanácsos most regisztrálniuk.

A farsangi időszak különleges napjainak egyike a torkos csütörtök, mely valaha része volt a magyar népszokásoknak is. A nagyböjt előtt ezen a napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket és megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni. Nos, ezt a hagyományt viszi tovább az éttermek torkos akciója is.

Nem szűnik a falatozó kedv

200 ezer vendég, 1300 étteremben – ez a tavalyi Torkos Csütörtök statisztikája, ezen a napon a vendéglátóegységek átlagosan 164 éhes vendéget fogadtak, akik így, összesen 40 millió forintot spóroltak. A gasztronómiai utazás idén tovább folytatódik, ezúttal február 23-ra tűzték ki a torkoskodók piros betűs ünnepét. Az akcióban résztvevő éttermek vállalják, hogy nyitástól zárásig az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

A www.torkoscsutortok.hu oldalon az éttermek regisztrációja folyamatosan zajlik, ezért érdemes folyamatosan ellátogatni a weboldalra, ha nem akarunk lecsúszni a legjobb konyhákról, az asztalfoglalás ugyanis elkel ezen a napon. Az említett címen győri éttermek is várják az online vagy a telefonos foglalásokat, a listában pedig esélyes, hogy kedvenc helyedet is felleled!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik