Belföld

Vasi kislány rajza az Erzsébet-utalvány borítékján

24.hu
24.hu

2012. 01. 21. 11:50

A szombathelyi Németh Dorina nyerte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatát.

Korábban a témában:

A kislány a gyermekrajz-pályázat győzteseként pénteken vehette át a díjat Budapesten a Parlamentben.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2011. december elején meghirdetett pályázatára 900 pályamű érkezett, ezek közül választotta ki a győztest a szakmai zsűri Jankovics Marcell vezetésével. A fődíjat, egy kerékpárt teljes felszereléssel Németh Dorinának ítélték oda.

Erzsébet-utalvány boríték (erzsébet-utalvány, boríték)

Az alapítvány az Erzsébet-program keretében első lépésként 2 milliárd forint értékben pályázatot hirdetett meg a szociálisan hátrányos helyzetűek részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. A fogyatékossággal élők, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, illetve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók támogatásban részesülhetnek üdülési szolgáltatás formájában – ismertette Soltész Miklós államtitkár pénteken a díjátadót követően Budapesten. Hozzátette: január 16. óta több mint tízezer pályázat érkezett és közel 8 ezren érdeklődtek.

Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható. Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés új rendszere a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az – annak egyszemélyes tulajdonában álló – Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meglévő erőforrásait felhasználva valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül. Az új rendszernek köszönhetően 2012-ben várhatóan mintegy 10 milliárd forintot lehet majd megpályáztatni szociális célokra átlátható módon.

Az első Erzsébet-utalványokat február elején kaphatják meg azok a dolgozók, akik számára már igényeltek ilyen juttatatást munkáltatóik. Január közepéig közel 700 ezer ember számára rendelték meg – tájékoztatott Máthé Réka, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője. Eddig több mint 20 ezer helyen fogadják el az utalványt, melyet fogyasztásra készétel vásárlására, illetve 2012. december 31-ig melegétel-vásárlásra is lehet fordítani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2016. március 2.
Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramja őszi szemeszterének záró-, illetve tavaszi szemeszterének nyitórendezvényén és oklevélátadóján a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Csekonics-termében 2016. március 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.