Belföld

Újabb fejet követelnek az éhségsztrájkolók

Figyelemfelhívó demonstrációt tartottak a közmédia épületei előtt az éhségsztrájkolók.

Figyelemfelhívó demonstráció keretében követelték a közmédia egyes vezetőinek távozását az MTV Kunigunda úti gyártóbázisa előtt éhségsztrájkolók. A “hírhamisítások” elleni megmozdulás résztvevői a közmédia Naphegy téri épületei elé vonultak.

Tucatnyi autóval, rendőri felvezetés mellett érkezett a mintegy kéttucatnyi demonstráló a Kunigunda útjáról a Naphegy térre péntek délután – élükön a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két alelnökével -, akik mintegy két órán át demonstráltak az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint az MTI épülete előtt.

A TFSZ, valamint Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom nevében tüntetők egy transzparenssel érkeztek, amelyre a közmédia azon vezetőinek nevét írták, akiknek szerintük távozniuk kell az intézményekből. Kifogásolták, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem vizsgálja ki az erről szóló beadványukat, ezért a médiatanács elnökének távozását is követelték.

A demonstrálók a “nem hagyjuk!”, valamint az “elég volt!” és a “tiszta kezeket a közmédiába!” jelszavakat skandálták, sípokkal fütyülték ki a közmédia vezetőit, s közben fehér kesztyűt viselve a magasba emelték a kezüket.

Nagy Navarro Balázs előzőleg tiltakozott az ellen, hogy az MTVA hamis közleményt adott ki az elbocsátásokról szóló bírósági ítéletről.

Nagy Navarro Balázst és Szávuly Arankát, a TFSZ két alelnökét, akik több társukkal együtt negyvenkét napja éhségsztrájkolnak az MTV épülete előtt, december 27-én rendkívüli felmondással bocsátotta el az MTVA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik