Belföld

Új Orbán-levél a közszolgáknak

Vélhetően változott a koncepció. Az előző Orbán-levél 61 millióba került.

A napokban újabb levelet küld a kormányfő a devizahiteles állami alkalmazottaknak. A kormány ugyanis döntött arról, milyen segítséget ad nekik. A miniszterelnök pénteken elmondta: az ezt tartalmazó levelet pénteken vagy szombaton elküldi mind a 70 ezer állami alkalmazottnak, akik jelezték igényüket az állami segítségre. A részleteket a kormányszóvivő ismerteti majd.


A kormányfő tavaly december 25-én már fordult levéllel a közszolgálatban dolgozókhoz, hogy felhívja a  végtörlesztés lehetőségére az érintettek figyelmét. Ebben a dokumentumban a miniszterelnök azt jelezte, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.

Hatvanegymillió forintba került annak a 700 ezer levélnek a kiküldése, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök december végén a végtörlesztésre buzdította a közszférában dolgozókat – derült ki a Miniszterelnökség által nyilvánosságra hozott legfrissebb szerződéses listából. A Népszabadság szerint a szolgáltatást a Magyar Posta Zrt. vállalkozói szerződés keretében biztosította a Miniszterelnökségnek.

Magyar Nemzet értesülése szerint nem a végtörlesztés testreszabásával, hanem az árfolyamrögzítésen belül kialakított konstrukcióval segítene a kormány a közszférában dolgozó devizaadósokon. Vélhetően ez szerepel majd az újabb levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik