Belföld

Riadókészültségbe állították a rendőrséget hétvégére

Sajtóinformációk szerint a kormány 2006-os események megismétlődésétől tart.

Nemcsak a szombati, kormányt támogató Békemenet idejére, hanem vasárnapra is “összetartást”, azaz folyamatos riadókészültséget rendeltek el a budapesti rendőrség teljes személyi állománya számára – értesült a Népszava. A napilap pénteki számában megjelent cikk szerint nemcsak az egyenruhások, hanem a civil ruhás nyomozók és az adminisztratív dolgozók sem tarthatnak pihenőnapot.

A napilap úgy értesült, hogy a belügyi vezetés az országos hatáskörű alakulatokat – a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Köztársasági Őrezred állományát – is készültségbe helyezte. Hogy miért “riadóztatták” őket vasárnapra is, nem tudni, de a rendőrök körében az a szóbeszéd, hogy a kormány “2006-os jellegű” eseményektől tart.


Tüntetések hétvégéje – 2012. jan. 21-22. nagyobb térképen való megjelenítése

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz-közeli médiaszemélyiségek szombat délutánra kormány melletti demonstrációt hirdettek. Szintén szombaton Schmitt Pál plágiumbotrányához kapcsolódó tüntetés lesz a várban. Vasárnap pedig a Klubrádió elnémítása ellen tiltakoznak a Batthyány-örökmécsesnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik