Belföld

Kormánypárti tüntetésre hívják a vajdasági magyarokat

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke felhívással fordult pártjának tagjaihoz, hogy szombaton minél nagyobb számban vegyenek részt a Budapesten megrendezésre kerülő békemenetben.

“Nagyon fontos, hogy most, amikor valóban sorsdöntő fellépésre került sor a magyar miniszterelnök részéről az Európai Unió parlamentjében, akkor mi is hozzátegyük ehhez a küzdelemhez azt, amire ebben a pillanatban képesek vagyunk. Természetes, hogy úgy is mint újdonsült magyar állampolgár és úgy is mint pártelnök, fontosnak tartom, hogy szervezetünkből minél többen megjelenjenek ezen a magyar kormány melletti békemegmozduláson. Biztos vagyok benne, hogy a mostani és az esetleg ezt követő kezdeményezések is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország polgárai érezzék azt a támogatást, amit a határon túli magyarok irányukba küldenek” – nyilatkozta Ágoston András pénteken a Vajdaság Ma délvidéki hírportálnak, amelyet a Tanjug hírügynökség is ismertetett.
“Szerintem a magyar kormány eddig sem volt nagyon nagy bajban, és ezután sem lesz. Az a nagy átalakítás, amit a második Orbán-kormány elkezdett, és már ott tartunk, hogy sikeresen befejez, nos, ennek az átalakításnak végbe kellett menni, hiszen a kétharmados többséget a Fidesz-KDNP koalíció azért kapta, hogy a húsz éve esedékes változások megtörténjenek. Én úgy gondolom, hogy miután lecsengnek ezek az európai disszonáns hangok, a továbbiakban az Orbán-kormány sikeresen végigviszi a programját, és bekövetkeznek a gyakorlatban is azok a változások, amelyekre mindannyian már régen várunk” – hangsúlyozta a VMDP elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik