Belföld

Világversenyen nyert a szegedi Nagy Imre Erik Ave Mariája

Az egyik leglátogatottabb nemzetközi zenei portál komponista versenyének első helyezettje lett Nagy Imre Erik, szegedi zeneszerző Ave Maria darabjával.

Nagy Imre Erik szegedi karmester, zeneszerző, zongorista nyerte meg az egyik leglátogatottabb klasszikus zenei oldal, a free-scores.com nemzetközi zeneszerzői versenyét. Nagy Imre Erik Ave Maria- Könnycseppek a porban, a kereszt útján című orgonakíséretes szoprán-alt duettjét küldte be kórusművek (chorale) kategóriában.

A két hangfekvésre azért esett a választása, hogy egyszerre jelenítse meg alkotásában az isteni női személy és a féltő anya alakját. 81 indulóval versengett az internetezők szavazataiért, és már azt is óriási eredménynek tartotta, mikor a legjobb 12 közé jutott, hiszen mint minden szavazós versenyen, számítani lehetett arra, hogy a nagyobb lakosságú országok képviselői kerülnek előtérbe. Ráadásul olyan szaktekintélyek neveztek be, mint Serban Nichifor, a bukaresti zeneakadémia professzora vagy Schoonenbeek Kees, világhírű holland zeneszerző.

A portálnak kedd éjfélre kellett eredményt hirdetnie, Nagy Imre Erik családjával az óra közeledtével már folyamatosan frissítgette az oldalt.

– Nagyon jó érzés volt, mikor megláttam a fotóm az első helyen, a Magyar Kultúra Napja előtt ez különösen jól esik- mesélte a szegedi zeneszerző, aki utána szűk családi körben ünnepelte meg az eredményt. A presztízs mellett tárgynyereményben is részesül, és a free-scores.com nyújt majd segítséget munkája reklámozásásban és a világsajtóban való bemutatásában.  A leginkább gyerekzenéket író komponista Ave Mariája 7 külföldi és 1 magyar (Mária) rádión hallható, de már folynak a tárgyalások ennek bővítéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik