Belföld

Orrfacsaró bűz a gyárvárosi állomáson

Csapucha Adrienn

2012. 01. 19. 18:55

Szemét ameddig a szem ellát. A gyárvárosi vasútállomás elhagyott épületeibe az elmúlt hónapokban hajléktalanok költöztek, és irdatlan mennyiségű szemetet halmoznak fel.

Felderítő útra indult a Győr24 szerkesztősége, kíváncsiak voltunk ugyanis, hogy valóban olyan mocskos-e a gyárvárosi városrész megállója, mint ahogy azt a szóbeszéd tartja. Megdöbbentő látvány fogadott minket, fotós kollégámmal nem is mertünk hinni saját szemünknek. A MÁV tulajdonában lévő épületekbe beköltöztek a fedél nélküliek, amivel még nem is lenne baj, ha a lakók gondoznák átmeneti otthonukat. Ezzel ellentétben üres flakonok, boros és pálinkás üvegek, rongyos ruhaneműk tömkelege éktelenkedik az egykor váróteremként is funkcionáló szobákban.

A felfordulásban a földön ágybetétek, takarók és szakadt párnák hevernek. A falakat felirat és sok helyen emberi ürülék „díszíti”, ami orrfacsaró bűzt kölcsönöz a helyiségeknek. Az utóbbi időben a nyílászárókat már bedeszkázták, így a hulladék nagy részét „eltűntették” illetve a falak mögé rejtették, de az illetékeseknek mielőbb gondoskodniuk kellene a területről, hiszen a gyárvárosi piszok már az itt lakók komfortérzetét is zavarja, az erre közlekedőkről nem is beszélve.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.