Belföld

Orrfacsaró bűz a gyárvárosi állomáson

Szemét ameddig a szem ellát. A gyárvárosi vasútállomás elhagyott épületeibe az elmúlt hónapokban hajléktalanok költöztek, és irdatlan mennyiségű szemetet halmoznak fel.

Felderítő útra indult a Győr24 szerkesztősége, kíváncsiak voltunk ugyanis, hogy valóban olyan mocskos-e a gyárvárosi városrész megállója, mint ahogy azt a szóbeszéd tartja. Megdöbbentő látvány fogadott minket, fotós kollégámmal nem is mertünk hinni saját szemünknek. A MÁV tulajdonában lévő épületekbe beköltöztek a fedél nélküliek, amivel még nem is lenne baj, ha a lakók gondoznák átmeneti otthonukat. Ezzel ellentétben üres flakonok, boros és pálinkás üvegek, rongyos ruhaneműk tömkelege éktelenkedik az egykor váróteremként is funkcionáló szobákban.

A felfordulásban a földön ágybetétek, takarók és szakadt párnák hevernek. A falakat felirat és sok helyen emberi ürülék „díszíti”, ami orrfacsaró bűzt kölcsönöz a helyiségeknek. Az utóbbi időben a nyílászárókat már bedeszkázták, így a hulladék nagy részét „eltűntették” illetve a falak mögé rejtették, de az illetékeseknek mielőbb gondoskodniuk kellene a területről, hiszen a gyárvárosi piszok már az itt lakók komfortérzetét is zavarja, az erre közlekedőkről nem is beszélve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik