Belföld

Nem bírta a kiképzést a Széchenyi tér

Több centiméteres hézagok, imbolygó díszkövek, megsüllyedt burkolat – ez a látvány fogadja azokat, akik elhaladnak a győri barokk főtéren.

Hihetetlen, de igaz: már most gondok vannak, az alig másfél évvel ezelőtt 990 millió forintból felújított Széchenyi térrel. A 2010 júniusában teljesen új köntösbe öltözött barokk főtéren ugyanis megsérült a gránitlapok, illetve a szökőkút borításának tartószerkezete, így egy szakaszon a burkolat is megsüllyedt. A Győr-Szol Zrt. a kritikus, balesetveszélyes részt szalaggal elkerítette a járókelők elől, de sajnos a látvány így is elkeserítő.

A győriek örülnek a térnek, de…

A városban élők, és főként a nap mint nap erre közlekedők örülnek a modern térnek, szerintük mindenképpen örvendetes, hogy a barokk jelleget megőrizve európai szintű főtere lehet Győrnek. Ugyanakkor sajnálatosnak tartják, hogy már ilyen hamar gondok vannak a területtel. És közel sem biztos, hogy a következő napokban megoldódik a belvárosi probléma, hiszen az új tartóelemeket külföldről kell megrendelni, az időjárási viszonyok pedig további akadályokat gördíthetnek a helyreállítási munkák elé. Szakemberek szerint az amortizációt a téli hideg, a fesztiválterheltség, vagy a kettő együtthatója okozhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik