Belföld

Hatalmas kábítószerfogás Röszkén

A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre tegnap három montenegrói férfi egy szintén montenegrói rendszámú Renault-val. Kiderült, hogy kábítószercsempészek.

A sofőr és két utasa elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.
A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a járműbe beépített gáztartály kopogtatásakor szokatlan hangra lettek figyelmesek, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. A gyanút tovább erősítette, hogy a gáztartály rögzítő pántjai újszerűek voltak. A pénzügyőrök a tartály eltávolításakor, annak alján egy ragasztószalaggal lefedett nyílást találtak, amelyből 20 db (egyenként 500 gramm súlyú), zsugorfóliába tekert csomagban, összesen 10 kg THC tartalmú növényi törmelék került elő.

A határátkelőre érkező rendőrök halaszthatatlan nyomozati cselekményként a kábítószer gyanús anyagot, valamint a személygépjárművet lefoglalták, a 40 éves montenegrói-koszovói kettős állampolgárságú sofőr ellen, őrizetbe vétele mellett jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik