Belföld

Az önkormányzat cáfolja a bőrgyárról megjelent híreket

Nagy Zoltán

2012. 01. 18. 16:58

Székesfehérvár továbbra is a Királyok városa, jelentette ki közleményében a fehérvári önkormányzat.

“A mai nap során hevenyészett plakátokon és kétes hírű internetes portálokon arról olvashattak a székesfehérváriak, hogy az évek óta használaton kívül álló egykori Bőrgyár hasznosítására született kormányzati elképzelések eredményeként városunk hamarosan a „bűnözés melegágyává” válik.” – kezdi közleményét a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja.
Megítélésük szerint a híresztelések mögött a Jobbik és a Magyar Gárda áll. A közleményt kiadók szerint a jobbikosok azt állítják, hogy döntés született egy roma központ létrehozásáról Székesfehérváron, amit csütörtöki ülésén a város önkormányzata az érintett bőrgyári ingatlan ingyenes átadásával támogat.
A ma kiadott közleményben határozottan leszögezik, hogy a csütörtöki közgyűlés ugyan tárgyalja az ügyet, de az előterjesztő Cser-Palkovics András polgármester olyan javaslatot tesz a városatyák elé, ami alapján az ingatlan ingyenes átadását a testület el fogja utasítani, ugyanis az átadásról a nemzeti vagyon hasznosításáról szóló jogszabályok nem adnak lehetőséget.

“A törvények ismerői számára a döntés nem okoz meglepetést, így minden ezzel ellenkező híresztelés nem más, mint a Teleki Gimnáziummal kapcsolatos ügyhöz hasonló alaptalan politikai hangulatkeltés. Az Önkormányzat sajnálatát fejezi ki, hogy a Jobbik és holdudvara újabb, hamis információkon alapuló híreszteléssel kelti rossz hírét Székesfehérvár városának, anélkül, hogy a Teleki-ügy miatt elnézést kért volna.” – zárja közleményét Székesfehérvár Önkormányzata.

Az biztos, hogy a korábbi, bizottság előtt tárgyalt javaslatot az előterjesztő polgármester eszerint módosította: a székesfehérvári 5528 hrsz-ú ingatlan (bőrgyár a szerk.) Roma Kulturális Központ hasznosítására vonatkozó javaslatot nem támogatja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.