Belföld

Biztonságosabb lett a fehérvári VIII. számú Bölcsőde

P. Horváth Ágnes

2012. 01. 17. 15:38

Mintegy 70 millió forintos, saját keretből újította fel az önkormányzat a 80 gyermeket befogadó intézményt.

A 460 négyzetméter alapterületű, három gondozóegységes tóvárosi intézményt kedden adta át Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.

A kizárólag önkormányzati költségvetésből megvalósított felújítást az tette szükségessé, hogy az 1973-ban épült intézmény padozata megsüllyedt, és veszélyessé vált a statikai állapota.

A székesfehérvári vállalkozó által elvégzett munkálatok során elbontották a megsüllyedt aljzatot, és új betonacélhálós szerkezetű vasbeton gerendaráccsal töltötték fel a felületet.

Az energiatakarékosság érdekében szigetelték a homlokzatot és a tetőt, és hatvannégy új nyílászárót építettek be. Felújították a teraszt, új vizesblokkokat és udvari játéktárolókat alakítottak ki, valamint akadálymentesítették a bejáratot.

A beruházás célja az intézmény biztonságos és energiatakarékos működésének megteremtése volt  – emelte ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

2011 decemberében befejeződött a felújítás. Az intézményt január elején vették birtokba a gyerekek– mondta el Stefanovicz Éva intézményvezető. Hozzátette: a csoportszobák, valamint az átadók és a mosdók burkolata is megújult, valamint megfelelő fényű, de alacsony fogyasztású modern világító testeket is felszereltek.

Az intézményvezető a Fehérvár24-nek hangsúlyozta: nemcsak esztétikusabb és biztonságosabb lett az intézmény, hanem otthonosabb is, és ami fontos, szakmai szempontból is megfelelő. Eddig ugyanis nem látta a gondozó a csoportszobából a mosdóban lévő gyermekeket, a beruházásnak köszönhetően ez megszűnt.

A felújítás idejére a III. számú Bölcsőde fogadta be a tóvárosi kicsiket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.