Belföld

Rekordszámú kereskedő az ŐsFehérvár programban

Az országban Fehérváron van a legtöbb városkártya elfogadóhely. A városban 5 családból 4-nek van kártyája.

Január 16-ától megkezdődik a 2012-es ŐsFehérvár kártyák forgalmazása. Ezekhez mintegy 30 helyen lehet hozzájutni 1200 forintos áron. A városkártyával a vevők különböző mértékű kedvezményeket kapnak a programhoz kapcsolódó kereskedőktől.

Az ŐsFehérvár program szlogenje “Fehérvár a fehérváriaké(rt)!” Már ez is mutatja a kezdeményezés célját, azaz hogy egymásra találjon a helyi vásárló és kereskedő – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, a Városi Ajándékboltban hétfőn megtartott tájékoztatón.

A városkártya a lehetőségről szól. Arról, hogy a fehérvári vásárló fehérvári üzletekben fehérvári kereskedőktől vásárolhasson, éppen ezért Székesfehérvár Önkormányzata 2009. júniusi indulása óta folyamatosan figyelemmel kíséri és támogatja a városkártya programot, amely mára bebizonyította, hogy bízni lehet benne – emelte ki Cser-Palkovics András.

Az ŐsFehérvár kártyát 320 üzletben, vendéglátóhelyen, kulturális intézményben és egyéb szolgáltatónál lehet igénybe venni Fehérváron. 10 magyar városban létezik városkártya, ám közülük- tudomása szerint – Székesfehérváron kapcsolódott a legtöbb kereskedő a programhoz- emelte ki az ötletgazda Posch Ede, a Lénai 2 Kft. ügyvezetője.
2009 nyarán még 100 elfogadóhely volt. Miskolcon van az országban Fehérvár után a legtöbb ilyen, kb. 300- tudta meg a Fehérvár24 Posch Edétől.

Az ötletgazda kérdésünkre elmondta: a vásárlók részéről is van igény a kártyára. Évente 25 ezret adnak ki. Mivel a kártya nem névre szól, a családból bárki használhatja, így véleménye szerint a százezres lakosú várost lefedi, de legalább is ötből négy családnak van ilyen.

A legtöbb kereskedő 5-10 százalék közötti kedvezményt nyújt a kártyatulajdonosoknak. Minden hónap harmadik péntekén, az ŐsFehérvár napon azonban az elfogadóhelyek30-40 százaléka további extra kedvezményeket ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik