Belföld

Gyors segítség kell

Csak az összefogás menthet meg egy dunaújvárosi nyolc hónapos kislányt.

Kóros májműködést tapasztaltak a gyermeknél, elzáródott a mája, amin csak műtéttel lehet segíteni. Ezt minél hamarabb meg kellene oldani, hogy ne károsodjanak tovább a máj szövetei. A műtétet csak Németországban tudnák elvégezni, de a családnak egyelőre nincs pénze a költségek fedezésére- írja a DunaújvárosOnline /DO/.

A Szoták család kálváriájáról Sándorné Both Éva védőnő tájékoztatta a DO-t. A családban négy kiskorú gyermek van és szűkös anyagi körülmények között élnek. Albérletben laknak, az anya GYED-en van, az apa segédmunkás keresetéből tartja el a családot. Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, mivel az egy főre jutó havi jövedelmük 28 ezer 500 forint.

A csecsemő öt hónapos korában fedezte fel a háziorvos, hogy megnagyobbodott a mája. Ekkor kezdődtek a vizsgálatok. Májspecialista állapította meg a májelzáródást december 29-én. Ekkor tudták meg a szülők, hogy minél hamarabb szükség van a műtétre.

A magyarországi OEP finanszírozza az utazást, a kórházi ellátást, valamint a műtétet is – ám a családnak kell az anya körülbelül egy hetes kinti tartózkodását, valamint ottani utazási és étkezési költségeit állnia. Ez kb. 300¬-400 euróba kerül.

Segítséget ajánlott a Dunaújvárosiak Egészségéért Alapítvány. Mivel kevés pénz van a számlájukon, ezért gyűjtést indítanak. Az adományokat sürgősen várják a “Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány javára.  Számlaszám: OTP 11736037 – 20550332. Kérik a közlöny rovatba beírni: Alexandra

Az adókedvezmények igazolásához kérik a vállalkozásokat, hogy adják meg a vállalkozásuk nevét, székhelyét, adószámát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik