Belföld

Gyurcsány szerint az ország problémáit az itt élőknek kell megoldaniuk

A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor kormányzását nem bármi áron megdönthető diktatúrának, hanem "az önkény rendszerének" tartja.

Gyurcsány Ferenc szerint az ország problémáit a magyaroknak kell megoldaniuk, nem szabad azt várni, hogy kívülről, nemzetközi szervezetek döntsenek a jövőjéről, arról, hogy merre menjen Magyarország.

A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja vasárnapi gazdaságpolitikai konferenciáján azt mondta, hogy a kormányfő személyéről is az itt élőknek kell határozniuk, és bár a külföldi véleményeket érdemes meghallgatni, a következtetések levonása a magyarok dolga.

Gyurcsány Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor kormányzását nem bármi áron megdönthető diktatúrának, hanem “az önkény rendszerének” tartja, amellyel szemben alkotmányon kívüli eszközöknek nincs helye.

A gazdaságpolitikáról szólva azt mondta: a kiadások csökkentése szükséges, szerkezeti reformok kellenek az egészségügyben, az oktatásban és a nyugdíjrendszerben, “és ez bizony fájni fog”. Véleménye szerint az ellenzéknek ezt világossá kell tennie, hogy a választók ne gondolják: az esetleges kormányváltás után automatikusan jobban fognak élni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik