Belföld

150 szociális bérlakásban élő fogyasztónak mondott fel a Győr-Szol

Csapucha Adrienn

2012. 01. 15. 08:37

Győrben részletfizetési kedvezmény vagy fizetési haladékot kaphattak az év végén a Győr-Szol Zrt. díjhátralékos ügyfelei.

Akik november 20-ig befizették aktuálisan fennálló tartozásuk legalább felét, azok átmenetileg mentesülhettek a velük szemben indított eljárás alól. Nem mindenki élt a lehetőséggel.

“A szociális bérlakásban élők, akiknek 150 ezer forint feletti tartozásuk van, azok megkapták a felmondási levelüket január 31-vel, az ő lakhatásukat felmondtuk” – mondta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Ezt a 150 fogyasztót márciusig ugyan védi a kilakoltatási moratórium, de a szolgáltatónál úgy vélik, lesz, aki a határidő ellenére önként távozik a bérlakásból. Azon 300, magántulajdonban lévő lakás esetén, ahol a díjhátralék a 150 ezer forintot meghaladja, a melegvíz-szolgáltatás korlátozását rendeli el a társaság. A felajánlott részletfizetési akció sikeres volt.

“Volt olyan fogyasztó, aki 600 ezer forintos távhődíj-tartozását tudta rendezni ezzel az akcióval. Sikeresnek mondható az akció, ezt jelzik a számok is, de nemcsak ez, hanem az egész tevékenység, ami a kintlévőségek mérséklésére irányul, pozitívnak mondható, hiszen az egy évvel ezelőttihez képest csökkent a társaság összes kintlévőségének összege, ami most 1 milliárd 150 millió forint.” – tette hozzá a Győr-Szol munkatársa.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JULY 7: Milo Yiannopoulos arrives to speak outside of the offices of Simon & Schuster publishing company, July 7, 2017 in New York City. Yiannopoulos is promoting a new book and filing a $10 million legal complaint against Simon & Schuster following the publisher's decision to cancel his book deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.