Belföld

150 szociális bérlakásban élő fogyasztónak mondott fel a Győr-Szol

Győrben részletfizetési kedvezmény vagy fizetési haladékot kaphattak az év végén a Győr-Szol Zrt. díjhátralékos ügyfelei.

Akik november 20-ig befizették aktuálisan fennálló tartozásuk legalább felét, azok átmenetileg mentesülhettek a velük szemben indított eljárás alól. Nem mindenki élt a lehetőséggel.

“A szociális bérlakásban élők, akiknek 150 ezer forint feletti tartozásuk van, azok megkapták a felmondási levelüket január 31-vel, az ő lakhatásukat felmondtuk” – mondta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Ezt a 150 fogyasztót márciusig ugyan védi a kilakoltatási moratórium, de a szolgáltatónál úgy vélik, lesz, aki a határidő ellenére önként távozik a bérlakásból. Azon 300, magántulajdonban lévő lakás esetén, ahol a díjhátralék a 150 ezer forintot meghaladja, a melegvíz-szolgáltatás korlátozását rendeli el a társaság. A felajánlott részletfizetési akció sikeres volt.

“Volt olyan fogyasztó, aki 600 ezer forintos távhődíj-tartozását tudta rendezni ezzel az akcióval. Sikeresnek mondható az akció, ezt jelzik a számok is, de nemcsak ez, hanem az egész tevékenység, ami a kintlévőségek mérséklésére irányul, pozitívnak mondható, hiszen az egy évvel ezelőttihez képest csökkent a társaság összes kintlévőségének összege, ami most 1 milliárd 150 millió forint.” – tette hozzá a Győr-Szol munkatársa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik