Belföld

Nem kell mindig kaviár? Bajcson másképp látják

Hamarosan kaviárt forgalmazhat a Győr-Moson-Sopron megyei Bajcs. A halikra tesztgyártása a napokban indult el. Az Előre Halászati Termelőszövetkezet csak néhány éve kapott engedélyt az előállításra.

A szövetkezet már 10 éve foglalkozik a tokhal szaporítással és visszatelepítéssel vizeinkbe. Nagyjából ez a 8-10 év elegendő arra, hogy a védett tokhal ivarérett legyen és kinyerhessék belőle a kaviárnak való ikrákat – írja az o2gyor.hu.

Címkék: kaviárBajcs

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.