Belföld

Győrben is leállhat a kórház beruházás?

Csapucha Adrienn

2012. 01. 14. 07:00

Köztudott, hogy január 1-jével állami kézbe kerültek a megyei fenntartású betegellátó intézmények, az átszervezésnek pedig úgy tűnik néhány lépését nem gondolták át a szakemberek.

Győrben és más, egykor megyei fenntartású kórházakban is zajlik uniós támogatású beruházás. Az intézmények fejlesztései az év elején létrejött átcsoportosítással most veszélybe kerülhetnek, hiszen a kivitelezői szerződések eltűntek az éterbe. A felmerülő kifizetések költségeit ugyanis nem rendezték előre az illetékesek, így leállt a munkák finanszírozása, egészen addig, míg nincs új szerződéses partner.

Kinek mit?

Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke elmondta, hogy a generálkivitelezők a megyei önkormányzatokkal szerződtek, de január 1-től az új szabályozással a kezelési jogot átvevő Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az illetékes, aki viszont még nem finanszíroz. Ezek az információk néhány napja jelentek meg, így hát kíváncsiak voltunk mi a helyzet a megyeszékhelyen. Nos Győrben a kivitelező, a Strabag Zrt. továbbra is zavartalanul végzi a 11 milliárd forintból megvalósuló uniós projekt építési munkálatait, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ottjártunkkor nyoma sem volt annak, hogy valami gond lenne a finanszírozással. Igaz, információk szerint a folyósítások leállítása más városokban már most fennakadást okoz, a győriek csak titkon reménykedhetnek benne, hogy városukban nem lesz kényszerszünet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.