Belföld

El sem készült musicalt reklámoz Hoffmann Rózsa

Az oktatási államtitkár körlevelet küldött az iskoláknak. Szeretné, ha a tanárok kedvet kapnának az Én, József Attila című előadás megtekintéséhez.

Levelet kaptak az iskolák a téli szünetet után Hoffmann Rózsától – írja a 7óra7. Az oktatásért felelős államtitkár fejléces körlevélben egy még el sem készült előadás próbáinak megtekintését ajánlja a pedagógusokat. A Madách Színház Én, József Attila című, a költő életéről szóló musicalére a bemutató előtt majdnem másfél hónappal hívja fel a figyelmet a minisztérium.

Az Én, József Attila című musical a Madách Színház tavalyi musicalpályázatán indult, ám nem ért el helyezést, utóbb azonban a színház mégis repertoárjára vette az előadást.

A 7óra7 felidézi Kiss Judit Ágnes író, költő, dramaturgot, aki blogján a következőket írta a darabbal kapcsolatban: „Ma megtudtam, hogy a musicalpályázatban díjat nem nyert József Attiláról szóló darabot a színház bemutatja, mivel valamelyik szerző az államtitkárig ment a panasszal, hogy nem díjazták a munkáját. Az államtitkár felhívta a színházigazgatót, aki lelkesen felajánlotta, hogy természetesen ő maga fogja rendezni a művet. Az csak személyes vélemény, hogy megzenésített JA-versek mellé saját dalszövegeket írni szakmai öngyilkosság, gyenge dalszövegeket pedig dilettantizmus, az pedig végképp személyes és laikus, hogy a zene feledhető, de az eljárás elkeserít. Hogy csak egy telefon az államtitkár úrnak. Én miért nem hívom fel? Hogy nem tudom a számát? Hogy ha tudnám, se tenném meg? De itt így megy ez, Mr. Vonnegut.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik