Belföld

Többmilliós adomány

Megkapták a fehérvári adventi adakozásból összegyűlt pénzt a támogatottak.

Hatodik éve gyűjtöttek év végén jótékony célra a Püspökség Adventi Udvarában, Fehérváron. Összesen 3 millió forint gyűlt össze, amellyel a fogyatékkal élők civil szervezeteit, a rászoruló családokat, valamint az autizmussal élő emberek családjait támogatták- mondta el csütörtökön sajtótájékoztatón Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató.

Spányi Antal megyés püspök 900 ezer forintot adott át az autizmussal élők társadalmi integrációját segítő Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítványnak. A pénz a Katolikus Rádió és a Székesfehérvári Egyházmegye által közösen kiadott zenés karácsonyi Cd eladásából folyt be.

Az Adventi Udvar adott otthont az Egymillió Csillag a szegényekért elnevezésű akciónak. Ennek keretében az egyházmegyei karitász 400 ezer forintot gyűjtött össze. A pénzből 20 család egyenként 10 mázsa tüzelőt kapott. A Fehérvár 20 km-es körzetében élő rászorulóknak Pallag Csaba vállalkozó kedvezményesen szállította ki a tüzelőt. A vállalkozó testvérével közösen további 6 családot ajándékozott meg decemberben 80 mázsa fával.

Minden eddiginél több pénz, 1 millió 400 ezer forint gyűlt össze az Adventi Udvarban a csökkent munkaképességűeket és fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyek árusításából. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljai saját készítésű tárgyaikat bocsátották áruba, ők 300 ezer forintot keresetek ezzel.

Deresné Tanárki Mária a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője bejelentette: a Gyermekekért- díjat ezúttal a Székesfehérvári Püspökségnek ítélték oda, a gyerekotthonokban és nevelőszülőkkel élő gyerekek támogatásáért. A díjat Spányi Antal megyés püspök vette át.

Az elismerést a központ öt éve alapította, évente háromszor adják át, az idei elsőt kapta meg a püspökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik