Belföld

Nevelt lányával fajtalankodó férfit ítéltek el Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 01. 12. 13:16

Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a mindszenti férfit, aki csaknem egy éven át heti rendszerességgel fajtalankodott nevelt lányával.

A jelenleg 47 esztendős, nyolc általánost végzett, letartóztatása előtt segédmunkásként és sofőrként dolgozó Ökrös László 2007 szeptemberében ismerkedett meg a későbbi sértett édesanyjával. A két kiskorú leánygyermeket nevelő asszony és a férfi között szexuális kapcsolat alakult ki. 2008 februárjától, amikor a nő a vádlott gyermekével terhes lett, élettársi kapcsolatot létesítettek, és a összeköltöztek egy mártélyi ingatlanba. 2008 szeptemberében, amikor megszületett a vádlott és az asszony közös gyermeke, a család Mindszentre költözött.

A férfi az élettársával és az egyik nevelt lányával többször veszekedett, és meg is verte őket.
A vádlott pontosan nem meghatározható alkalommal, de legalább heti rendszerességgel kihasználta, hogy élettársa a kisgyerek fürdetésével volt elfoglalva, és ezalatt a másik kislánnyal fajtalankodott. A lány, aki ekkor még nem töltötte be tizenkettedik életévét, félelmében minden esetben eleget tett a vádlott felszólításának, illetve eltűrte annak fajtalankodását, mert attól tartott, hogy a vádlott megveri. A férfi minden alkalommal ráparancsolt a kislányra, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen.

Ökrös László 2009. május 21-ig volt a két kislány nevelőapja, akkor a bíróság a két kiskorút édesapjuknál helyezte el. A szülők megegyeztek abban, hogy az anya a lányokkal a Mindszenti Gyermekjóléti Szolgálatnál családgondozó jelenlétében találkozhat. Az egyik ilyen alkalommal megjelent a vádlott is, bár tudta, hogy a láthatáson nem vehet részt. A családgondozónő felszólította a férfit, hogy távozzon. A vádlott ennek nem tett eleget, ellökte és trágár szavakkal szidalmazta a gondozót.

A táblabíróság szemérem elleni folytatólagosan elkövetett erőszak és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért – halmazati büntetésül – jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta.

A Szeged24 által megkérdezett szexuálpszichológus szerint a szexuális jellegű bűncselekmények száma nő Magyarországon, igaz, elképzelhető, hogy korábban is jellemzőek voltak ezek az esetek, csak nem kaptak nyilvánosságot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.