Belföld

Nem csatlakozik a Fidesz Bíró Icáék menetéhez

Kósa Lajos szerint március 15-én lesz a kormánypárt nagy rendezvénye, amivel megüzenik mindenkinek, hogy képesek százezres tömeg mozgósítására.

A Fidesz hivatalosan nem áll oda a kormány mellett szerveződő január 20-ai szimpátiatüntetés mellé, és a szervezésben sem működik közre – írja a hvg.hu. Annak ellenére sem, hogy a párt egyik budapesti képviselője szerint az operaházi tüntetés után érezhető a tagság részéről az igény, mielőbb mutassák meg magukat az utcán.

A párt alelnöke az oldalnak nyilatkozva cáfolta a Népszabadság értesülését, miszerint erődemonstrációt terveznek a kormányfő februári évértékelő beszédére. Kósa Lajos elmondta: az évértékelő egy másik műfaj, a legnagyobb létesítménybe sem lehet tíz-tizenkétezer embernél többet elhelyezni.

Hozzátette: „nagyon sok embert” tudna a Fidesz az utcára vinni. A most befejeződött országjárásuk is azt bizonyította, hogy minden helyszínen nagy számban jelentek meg szimpatizánsaik. Általában március 15-ét meg szoktuk ünnepelni, és valóban sok támogatóra számítunk – jegyezte meg Kósa Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik