Belföld

Diákolimpián mérhetik össze logikájukat a sakkozók

A hétvégén indul a sakk diákolimpia megyei és városi döntője a győri Krúdy Gyula Középiskolában.

2012. január 14-15-én Győrben rendezik meg a 2011-2012. évi sakk városi és megyei diákolimpiát. Győr-Moson-Sopron megye legnagyobb utánpótlás sakkversenyén az általános iskolásoktól a középiskolásokig bárki indulhat. A megyei sakkélet legnagyobb versenyére ezidáig mintegy hetven diák nevezett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség és a Szimultán Sakkegyesület mind a hat korcsoportban meghirdette a versenyt, vagyis az általános iskolás elsősöktől egészen a középiskolás végzősökig táblához ülhet bárki a Krúdy Gyula Középiskolában. Szombaton délelőtt 10 órától egyéniben, vasárnap pedig 3-4 fős csapatban is versenybe szállhatnak a diákok.
A viadal ugyan megyei diákolimpiai döntő, ám a szervezők összevonták a városi fináléval, így a legeredményesebb győri sakkozókat külön is díjazzák a hétvégén. A megyei bajnokok pedig az országos diákolimpiai döntőn szerezhetnek maguknak dicsőséget.

A nagy érdeklődésre való tekintettel péntek éjfélig még lehet nevezni a versenyre a szimultanse@gmail.com e-mail címen. Bővebb információ kérhető a 06-70/380-68-82-es telefonszámon, vagy a www.hunsakk.hu internetes oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik