Belföld

Bajnai lekörözte Orbánt

Januárban Bajnai Gordon népszerűbb politikusnak bizonyult, mint Orbán Viktor – derül ki az Ipsos legújabb közvélemény-kutatásából.

Bajnai Gordon népszerűsége a legfrissebb adatok szerint 28 százalékon áll – írja az Ipsos felmérésére hivatkozva a Világgazdaság. Ezzel a volt kormányfő, ha csak egy százalékkal is, de megelőzte a 27 százalékos támogatottságú Orbán Viktort.

2010 májusában, a kormányváltáskor Orbánnak még több mint kétszer annyi támogatója volt, mint Bajnainak – népszerűségük mutatója akkor 53 és 26 százalékos volt.

A mostani felmérésből kiderül az is, hogy a politikusok népszerűségi listájának élén továbbra is Schmitt Pál foglal helyet, 34 százalékkal. Hozzá kell tenni azonban, hogy a felmérés még az elnököt ért plágiumvád kirobbanása előtt készült.

Az államfőt a listán Varga Mihály követi 32 százalékkal, a harmadik helyen pedig három fideszes honatya áll. Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Rogán Antal egyaránt 30 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Ami a pártok népszerűségét illeti: a Fidesz továbbra is őrzi vezető pozícióját. A biztos pártválasztók 39 százaléka szavazna most a kormánypártra. Az MSZP 26, a Jobbik 22, az LMP 9, a Demokratikus Koalíció pedig 3 százalékon áll jelenleg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik