Belföld

Pesty Nagy Kati az eddigi befutó

Meghallgatták a Vörösmarty Színház igazgatói székére pályázókat. A végső döntést január19-én a közgyűlés hozza meg.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház közalkalmazotti tanácsa előtt ismertették terveiket a teátrum igazgatójelöltjei szerdán. A stúdiószínpadon 20-20 perc állt rendelkezésükre, hogy bemutassák pályázataik legfontosabb elemeit és beszéljenek terveikről.

A színi direktori posztra azt követően írt ki pályázatot az intézményt fenntartó városi önkormányzat, hogy a közgyűlés április 27-i hatállyal megszüntette a korábbi igazgató, Vasvári Csaba megbízatását. A pályázati határidőig kilencen nyújtottak be pályázatot. Miután a szerdai meghallgatáson kiderült, hogy ketten közösen pályáznak, a jelöltek száma nyolcra csökkent.

A jelölteket már korábban meghallgatta, és pályázatukat értékelte egy szakmai bizottság, amelytől a legtöbb – hat – igen szavazatot Pesty Nagy Kati rendező, a második legtöbbet – öt voksot – pedig Szabó Károly, a teátrum jelenlegi operatív igazgatója kapta.

A szerdai meghallgatáson az egyik jelölt nem jelent meg. Az aspiránsok húsz-húsz percben számoltak be terveikről. A színház 119 közalkalmazottjából 41-en szavaztak, közülük huszonöten Pesty Nagy Katit tartanák a legalkalmasabbnak a színi direktori posztra, Szabó Károlyra kilencen, Kuna Károly színművészre négyen szavaztak, a többiek egy-egy szavazatot kaptak.

Az ügyben a végső szót a város közgyűlése mondja ki január 19-i ülésén. Érvényes és eredményes pályázat esetén a megválasztott új igazgató februártól vezeti a színházat, addig Quintus Konrád igazgatóhelyettes irányítja a munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik