Belföld

Nózi csípte fülön a betörőt

A három éves rendőrkutya segített a nyomozóknak egy Ercsiben történt bűneset megoldásában.

A betörő az Erkel Ferenc utca egyik házának ablakát kővel dobta be, majd bemászott a házba, és a hűtőszekrényről elvitte a tulajdonos pénztárcáját. A bejárati ajtót kívülről fém rúddal támasztotta ki, hogy a tulajdonos ne tudjon utána menni. A kedden este történtekről a házban élő férfi értesítette a rendőröket- mondta a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő hozzátette: amikor megkezdődött a helyszíni szemle, a házhoz érkezett Nózi kutya is gazdájával, a zámolyi körzeti megbízottal. A kutya szimatot kapott a ház mögött található térkő kupacnál. Nózi a rendőröket a szomszédos telekre vezette, majd onnan egy kilométeren át elvitte a betörő házának kertkapujáig őket.

A nyomozók előtt nem volt ismeretlen a még csak fél éve szabadlábon lévő férfi, akit korábban több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozták már összefüggésbe elkövetőként. A nála tartott házkutatás során ugyan a házból eltulajdonított tárcát és iratokat a rendőrök nem találták meg, de a szobájában lévő asztalon két fecskendő volt, és kábítószer fogyasztáshoz használatos alufólia és nylontasak- közölte a szóvivő.

A férfi elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, így a rendőrök kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a betörés ügyében tovább nyomoznak. Mivel a Dunaújvárosi Városi Bíróság a férfi tárgyalási őrizetét rendelte el egy korábbi üggyel kapcsolatban, így az ercsi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

Nózi több bűnesetet segített már felgöngyölíteni a rendőröknek. Közülük emlékezetes, amikor 2010 nyarán, Csóron polgárőröket ért kukoricalopáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik