Belföld

Épül a Fiskális utcai orvosi rendelő

Az épület nem felelt meg a jelenlegi egészségügyi előírásoknak. Fehérváron két ilyen orvosi rendelő felújítása még várat magára.

A rendelő bontása befejeződött, a szükséges alapok elkészültek, a födémet megerősítették. Most kezdődik az építés- jelentette be Cser-Palkovics András polgármester, szerdán, sajtótájékoztatón.

Megújul a homlokzat, szigetelik a falakat, a tetőteret beépítik, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik a házat és megújul az udvar. Az épületet légkondicionálóval szerelik fel.

A tetőtér beépítésével az épület hasznos alapterülete mintegy a kétszeresére növekszik. Így elkülöníthetik majd a gyermek rendelőket a felnőtt rendeléstől. A földszinten a gyermek orvosi rendelő mellett – a jogszabályban előírt módon- önálló bejáraton keresztül lesz megközelíthető a védőnői tanácsadás.

A beruházás 90,6 millió forintos költségéhez az önkormányzat 58,8%-os támogatást nyert az Európai Uniótól a Közép-dunántúli Operatív Program keretében. A belső munkák március közepén kezdődnek, a beruházás május 31-én fejeződik be.

A Fiskális utcai rendelő kb. 10 ezer lakost lát el. Jelenleg más orvosi rendelők fogadják a betegeket.

A rendelő bontása már befejeződött

A 70-es években átadott épület már elavult volt, nem felelt meg a követelményeknek. A védőnői szolgálat nem is működhetett volna a rendelőben, ezért bármelyik percben bezárathatta volna azt az ÁNTSZ- mondta a Fehérvár24-nek Östör Annamária egészségügyi tanácsnok.

A kivitelező kiválasztásához közbeszerzési eljárást írtak ki. A tárgyalásos eljárásban már három cég vett részt, közülük a legkedvezőbb árajánlatot adó, székesfehérvári Fehérép Kft. nyert. A fejlesztést eredetileg több mint 100 millió forintra tervezték, a fehérvári cég ajánlatának köszönhetően azonban a város és az Európai Unió költségvetését is kímélni tudták- tudtuk meg Cser-Palkovics Andrástól.

Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: a projekt legfőbb célkitűzése, minőségi egészségügyi szolgáltatások biztosítása és az egészségügyi intézményrendszer további korszerűsítése.

A Batthyány, a Mészöly és a Sarló utcai rendelőket újította már meg a város. A most épülő Fiskális utcai mellett a Széchenyi úti és az Esze Tamás utcai rendelők nem felelnek meg a jelenlegi jogszabályoknak, de már keresik felújításukhoz a forrásokat- mondta el kérdésünkre Östör Annamária.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik