Belföld

Karácsony helyett bűnöztek a csongrádi fiatalok

Egy 17 és egy 19 éves fiút gyanúsít a Csongrádi Rendőrkapitányság azzal, hogy az ünnepek alatt három helyre is betörtek.

December 24-én virradó éjszaka a 17 éves fiú 19 éves társával elindult otthonról a Szőlőhegyi utcába. Előtte azonban magukhoz vettek egy feszítővasat. A céljuk az volt, hogy az ott lévő újságos pavilonból cigarettát lopjanak el, majd azt elszívják, a maradékot meg eladják. Az ajtót fel is feszítették, azonban a riasztó megszólalt, megijedtek, ezért el is menekültek.

Betörték viszont egy Kossuth téri lakás ablakát, amin a fiatalabbik bemászva, bejutott a házba, ahonnan egy tévét, termosztátot és kábeleket adott ki társának. A lopott dolgokat biciklire tették, majd hazatolták.

Karácsony napján ismét felkerekedtek. Ekkor az egyik helyi bevásárlóközpont raktárába akartak bemenni. Nekiláttak a rács lefeszítésének, de mivel nem boldogultak, felhagytak vele. Találtak viszont egy bélyegzőt és egy hőmérőt, amit elvittek magukkal.

A csongrádi nyomozók a helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak. A házkutatások során a lopott tárgyak is előkerültek. A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást a fiatalok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik