Belföld

Életmentésre képeznek

Bárki részt vehet a Fehérváron induló, ingyenes 4 órás elsősegélynyújtó tanfolyamon.

A tanfolyam a hetedik osztályosok és náluk idősebbek számára indult. A gyakorlatra épülő, 4 órás képzést tapasztalt mentőtisztek tartják. A program célja, hogy minden családban, vagy kisebb iskolai közösségben legyen olyan ember, aki rosszullét, vagy baleset esetén segíteni tud a mentő, vagy az orvos megérkezéséig.

Az oktatást Székesfehérvár önkormányzatának kezdeményezésére a Humán Szolgáltató Intézet szervezi. Az első foglalkozást kedden, a Kossuth Lajos Általános Iskolában rendezték meg.

A város egészségfejlesztési tervéhez szervesen kapcsolódik a program, amelyet az Alcoa Alapítvány tizenötezer dollárral támogat- mondta a nyitó rendezvényen Östör Annamária. Az egészségügyi tanácsnok kiemelte: a képzést “házhoz is viszik” a szervezők. Kérésre a tanulóknak saját iskolájukban, a felnőtteknek pedig munkahelyükön tartják meg az órákat, de a Sarló utcai rendelőintézetben is berendeztek egy oktatószobát.

A képzés a Kossuth Lajos Általános Iskolában indult. Itt négy diák-, és négy felnőtt csoport jött össze. A tanfolyamokat a diákoknak délelőtt, a tanároknak  délután tartják- hangsúlyozta Virágné Sziládi Judit, az intézmény igazgatója.

A tanfolyamsorozat egész évben zajlik. Aki szeretné elvégezni a Humán Szolgáltató Intézetnél jelentkezhet az elsosegely@humanszolg.hu címen, illetve a 22/505-467 telefonszám 101-es mellékén.

A Fehérvár24 Östör Annamária egészségügyi tanácsnoktól azt kérdezte, mire elég a 4 órás képzés, életmentés esetén? Östör Annamária elmondta: az alapokat tudja elsajátítani, akinek igénye van rá. A lényeg az, hogy aki balesetet lát, az ne veszítse el e fejét, hanem merjen segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik