Belföld

Állítólag már takarítottak

Hírportálunk hétfőn jelezte, hogy állattetemeket találtak a fehérvári Csónakázó tó környékén. Kedd délelőtt a városgondnok válaszolt a megkeresésre.

Elhullott állatok már nincsenek a Vidámpark-tó körül és a volt Vidámpark területén. A Városgondnokság munkatársai kedden reggel megkezdték a terület tisztítását- tudta meg a Fehlérvár24 Bozai István városgondnoktól.
A városgondnok válasza után ezt találtuk a területen (további képek a galériában)

Bozai István elmondta: 24 órás ügyeletet tart a Városgondnokság azért, hogy fogadja a bejelentéseket, akár elhullott állatot, kátyút, letört faágakat, illegálisan kirakott szemetet találnak a lakosok Fehérvár területén. De nekik kell jelezni azt is, ha az utcai lámpák nem világítanak. 24 órán belül minden bejelentést orvosolnak.

Ha állattetemre bukkan valaki, akkor a gyepmestert a 0680-205-093-as kék számon lehet értesíteni. A Városgondnokság összes számán várják azonban a bejelentéseket, ezek az elérhetőségek a Fehérvár című helyi lapban megtalálhatók- hangsúlyozta Bozai István.

Olvasóinkban felmerült a jogos kérdés, hogy mitől pusztulnak az állatok. Megkérdeztük Sziebert Gergely főállatorvost erről. A Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának igazgatóhelyettese közölte: Nincs tudomásuk fertőzésről. Az ok feltehetően a hideg. Ilyenkor kevesebb élelem jut a madaraknak, patkányoknak, és a gyengébbek elpusztulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik