Belföld

Újszülöttet tettek a kórház babamentő inkubátorába Kecskeméten

Egy koraszülött, de egészséges fiú újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába.

Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: vasárnap délelőtt jelzett az inkubátor csengője az Izsáki úti portán, valamint a kórház újszülöttosztályán. A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülöttosztály inkubátorába vitték át.
A kisfiút Szőke Attilának nevezték el és azonnal értesítették a gyámhatóságot – mondta a sajtószóvivő, aki hangsúlyozta, hogy a koraszülött kisfiú még hosszú ideig a kórház lakója lesz.
Horváth Attiláné közölte, a babamentő inkubátort 2005-ben helyezték el, de ez volt az első eset, hogy abba valaki újszülöttet tett. A sajtószóvivő kiemelte: az újszülöttek életben maradásának érdekében jobb volna, ha az anyák a kórházban szülnék meg gyermekeiket. Évente átlagosan tíz újszülöttet nem visznek haza a kórházból – fűzte hozzá.
Vasárnap egy egészséges fiú újszülöttet helyeztek a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorába is.
Harmat György, a fővárosi kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel azt közölte: vasárnap hajnalban négy óra negyven perckor jelzett az inkubátor csengője, riasztva az intenzív osztály munkatársait. A gyermeket felöltöztetve, “jó általános állapotban” találták. Az 54 centiméter hosszú, 2810 gramm súlyú újszülött a Madarász Péter nevet kapta.
A kórház szakemberei haladéktalanul megkezdték a gyermek elhelyezésével kapcsolatos hivatalos ügyintézést – írta a főigazgató. Harmat György megjegyezte: ez volt a második alkalom, hogy a Madarász utcai kórház babamentő inkubátorába újszülöttet helyeztek el. Csaknem egy éve egy kislányt találtak ott, aki a kórházi ellátást követően szintén rendezett körülmények közé került – hangsúlyozta a főigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik