Belföld

Pengeváltás az önfényezésről

Az MSZP Pomádé királynak tartja a kormányfőt, a Fidesz az adófizetők pénzének eltapsolásával vádolja a volt kormánypártot.

Az MSZP szóvivője bírálta, hogy a kormány bruttó 800 millió forint keretösszegű közbeszerzést írt ki médiastratégia elkészítésére és bruttó 400 millió forintosat rendezvényszervezési feladatokra. Török Zsolt sajtótájékoztatóján Pomádé királynak nevezte a miniszterelnököt, mondván, hogy kormánya “a megszorítások közepette is folyamatosan a luxusra, a pomádéra, az önfényezésre költ”. Szerinte ezt bizonyítja a két említett közbeszerzési kiírás is.

“Az egésznek a csimborasszója, a non plus ultrája, amikor a magyar királyi televízió a kirúgott munkatársak pénzéből, egyfajta 21. századi kannibalizmust bemutatva, Fábry Sándor udvari humoristát (…) alkalmazza évente 300-360 millió forintos áron” – vélekedett. Azt is mondta, hogy Fábry Sándor műsorának éves gyártási költségéből például háromszáz minimálbérest foglalkoztathatnának egy éven át az országban, vagy biztosítható lenne, hogy iskolákban ne kelljen “szénszünetet” tartani.

A szóvivő szerint ez önmagában is zavaró, de megszorítások közepette – amikor az alacsony jövedelműek kevesebbet keresnek az adóváltozások miatt, emelkednek a rezsiköltségek és romlik a forint árfolyama – “különösen felháborító”.

Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője az alábbi közleményben reagált:

“A magának felsőfokú végzettséget hazudó Török Zsolt tudásának hiányát rendszerint nagy hangerővel és botránykeltéssel igyekszik kompenzálni. Mai sajtótájékoztatóján éppen csak arról felejtett el beszélni, hogy a Gyurcsány-korszakban – csupán 2002 és 2008 között! – a szocialisták legalább 23 milliárd forintot tapsoltak el az adófizetők pénzéből kommunikációra, reklámra és propagandára. Török úr, a magyar embereknek nem olyan rövid az emlékezetük, mint az Öné!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik