Belföld

Naptárakon népszerűsítik a bűnmegelőzést

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 2012-es esztendőre is elkészítette a bűnmegelőzést segítő naptárait.

Az idei év fali kalendáriumát a megyei Bűnmegelőzési Osztály a környezetvédelem, a biztonságos internethasználat, a kerékpárbiztonság, valamint a vagyonbiztonság jegyében állította össze.

A zsebnaptár az áldozatvédelem témakörére épül. E kiadvánnyal már a február 22-i „Áldozatok Napjára” kívánják kellő időben ráirányítani a figyelmet. Minél szélesebb körben szeretnék a lakosságot tájékoztatni, hogy a legnagyobb óvatosság, odafigyelés ellenére bárki válhat áldozattá. Valamennyi veszélyhelyzetre, bajra képtelenség felkészülni, azonban fontos, hogy lehetőség szerint mindent megtegyünk, a sértetté, áldozattá válás elkerülése érdekében. Napjaink büntetőpolitikájának egyik kiemelt feladata a bűnözés okozta káros hatások csökkentése, és a bűncselekményeket elszenvedő személyek társadalmi, erkölcsi és anyagi sérelmeinek enyhítése.

Mind a két kiadványon rajta vannak a legfontosabb segélyhívó telefonszámok, továbbá olyan elektronikus elérhetőségek, amelyek használatával hasznos információkhoz juthat a lakosság.

A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya főként rendezvényeken, előadások alkalmával, külterületi járőrszolgálatok során terjeszti a bűnmegelőzési kiadványait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik