Belföld

Figyelem, változott a parkolási rend Győrben!

A fizető parkolóhelyek korábbi díjövezetbe történő besorolása átalakul és egyszerűsödik. A belváros területén található négy díjövezetből két díjövezet jön létre. A GYŐR-SZOL közleménye a változásokról.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy a városi képviselő-testület 2011. október 28-i ülésén elfogadott rendeletmódosítás értelmében 2012. január elsejétől Győr területén változik a parkolás rendje.

A 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig lehet használni. Az új esztendőtől érvényes legfontosabb módosítások a fizetőparkoló-hálózatban a következők.

A korábbi centrális, I-es, II-es és III-as díjövezetből 2012. január 1-től I-es és II-es díjövezet alakul ki. Az Újkapu-utca – Újvilág utca – Gárdonyi utca – Szent István út – Jókai utca vonaltól a sétálóövezet irányába I. díjövezeti, míg kifelé II. díjövezeti besorolást kapnak a fizető parkolóhelyek.

A fizetőparkoló-hálózat a parkolás szabályozottá tétele érdekében 2012. január 1-től a belvárostól nyugati irányba eső területekre is kiterjed.

Újváros és Sziget városrészek területén a Jedlik híd- Stromfeld Aurél utca – Simor János püspök tere – Erkel Ferenc utca – Dr. Róth Emil utca – Petőfi tér – Petőfi híd – Rába és Mosoni-Duna folyók által körülhatárolt terület III. díjövezeti besorolás alá fog tartozni.

Az övezetek óradíjai az alábbi táblázat szerint alakulnak:

2011. december 31-ig
Centrális övezet 400 Ft/óra
I. övezet 200 Ft/óra
II. övezet 100 Ft/óra
III. övezet 80 Ft/óra – –

2012. január 1-től 
I. övezet 400 Ft/óra
II. övezet 200 Ft/óra
III. övezet 100 Ft/óra

2012. január 1-től a fizető parkolóhelyeken a díjköteles időszak csütörtöki napokon két órával rövidebb lesz, így délután 18 óra helyett csak 16 óráig kötelező parkolójegyet váltani. A változtatásra annak érdekében került sor, hogy a belvárosi üzletek a hosszabbított nyitva tartás és a 16 órától díjmentes parkolás révén versenyképesebbé váljanak a bevásárló központokkal szemben.

2012. január 1-től a III. díjövezetre érvényes díjköteles időszak is változik. Az I-és a II. díjövezettől eltérően a III. díjövezetbe sorolt fizetőparkoló helyeken szombati napokon a parkolás díjmentes lesz.
Felhívjuk parkolási bérlettel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig fogadjuk el a parkolási jogosultság igazolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik