Belföld

Deutsch: Nincs itt Armageddon!

Deutsch Tamás szerint minden fél érdeke, hogy legyen megállapodás hazánk és az IMF között, ezért sikeresek lesznek a tárgyalások.

Az Európai Parlament fideszes képviselője Szegeden reagált a magyar belpolitikai élet legaktuálisabb kérdésére: lesz-e megállapodás az IMF-el, és ha igen, milyen tartalmú lesz. Deutsch szerint mind a magyar kormány, mind az Európai Unió, mind az IMF érdeke a megegyezés, ezért biztos benne, hogy rövid úton megszületik a megállapodás. Az uniós képviselő kifejtette: a magyarok érdekeit csakis a magyarok szolgálják, nem várhatjuk el egyetlen európai országtól sem, hogy kiálljanak a ami nemzeti érdekeink mellett.

Nincs tehát itt az Armageddon, mert egy amerikai focis hasonlattal élve: Ha valaki be sem nevez egy versenyre, azt biztosan nem nyeri meg. Arra a kérdésre, hogy ebben a versenyben most hogy állunk, a képviselő nem tért ki.

A Szeged24 kérdésére válaszolva viszont elmondta, hogy még nem volt alkalma megbeszélni Lázár Jánossal a személyére, illetve kijelentéseire tett kritikus megjegyzést, melyet néhány napja az FN24– nek adott interjújában tett a Fidesz frakcióvezetője. Deutsch kifejtette: Nincs azzal probléma, ha nem ért vele egyet mindenki, szívesen veszi a kritikai észrevételeket akár saját pártjából is, ám mivel csakúgy, mint Lázár János, ő is Hódmezővásárhelyen él, rövidesen bizonyára módjuk lesz megbeszélni a kritikus szavakat.

Újságírói kérdésre reagálva azt is elmondta az EU-s képviselő, hogy nem tartja valószínűnek Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az Európai Parlamentben, mert ennek semmi indoka nincs. Hozzátette: elvileg előállhat az a helyzet, hogy összejön a 4/5-ös többség a képviselők között a határozat megszavazására, de erre nagyon kevés valós esélyt lát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik