Belföld

Titokzatos válsághelyzetre készül a kormány

Márciusig nem árul el semmit a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről szóló törvényjavaslatról a kormány.

A nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről nyújt be törvényjavaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. márciusában. Ez derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által, a parlament elnökének megküldött, tavaszi ülésszakra vonatkoztatott törvényalkotási rendből. A KIM szerint a program olyan törvényjavaslatokat tartalmaz, amelyek legkésőbb májusban az Országgyűlés elé kerülhetnek.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

A megjelölt törvényjavaslat célja a „nemzetgazdaság minősített időszaki és a minősített időszakot el nem érő válsághelyzetekben való biztonságos működését biztosító jogi szabályozás megalkotása” – áll a dokumentumban.

A kormányszóvivő egy sajtótájékoztatón a törvényjavaslattal kapcsolatos kérdésünkre, mely szerint a jelölt időszakok magukban foglalják-e egy államcsőd lehetőségét, úgy nyilatkozott, Magyarország semmilyen formában nincsen államcsődközeli helyzetben. A törvénytervezetről – amely egy korábbi kormányhatározat szerint már 2010 július óta érik – azonban csak márciusban hajlandó nyilatkozni, amikor azt a minisztérium beterjeszti.

Kérdéseinket szerdán elküldtük a Nemzetgazdasági Minisztériumnak is, de mostanáig nem érkezett válasz a levelünkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik