Belföld

Szanyi: a fideszesek fele átáll

Már csak hetei vannak hátra az Orbán-rezsimnek, amelynek a fércmunkáját el kell takarítani – véli az MSZP elnökségi tagja.

Szanyi Tibor az MTV Ma reggel című műsorában kifejtette: az új alaptörvény elleni, Operaház előtti tüntetés maga volt az összefogás. Szanyi szerint a szocialisták nem akaszkodtak rá a rendezvényre, mint azt többen állították, hanem ők voltak az ötletgazdái, sőt a résztvevők felsorolásakor ők kapták a legnagyobb tapsot is.

Utalva a radikálisok ellentüntetésére elmondta: az „Orbán-vitézek” kéttucatnyian voltak egy százezres tömeggel szemben, mely akár „atomjaira is téphette volna őket”, de vigyáztak, hogy ne legyen rendbontás.

A politikus közölte: a fideszes képviselőknek a szégyentől már most is ég a fejük, „patkányalagútban osonnak”, a fal mellett járnak. Hozzátette, a kormánypárti politikusok közel fele „át fog állni”, de lehetségesnek nevezte, hogy ez az arány túlzó.

A cél most az ellenzéki kerekasztal felállítása már a tél végére. Az MSZP február közepén egy komoly demonstrációra készül „Megyünk vissza Európába” címmel – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik