Belföld

“Most már három számjegyű MNB-kamatemelés kell”

Londoni felzárkózó térségi elemzők szerint a magyar piac az IMF-tárgyalások kudarcát árazza, és a kialakult helyzetben most már "három számjegyű" MNB-kamatemelésre van szükség.

A Commerzbank szakértői Londonban csütörtökön összeállított napi devizapiaci áttekintésükben úgy fogalmaztak, hogy a további forintgyengülés “aligha meglepő … a piacok egyre inkább az IMF-tárgyalások sikertelenségét árazzák”. A ház szerint még ha a kormánynyilatkozatok változatlanul derűlátónak hangzanak is, “a nézetkülönbségek Budapest és a nemzetközi közösség között immár feloldhatatlannak tűnnek”.
A Commerzbank elemzői szerint a kötvény- és a devizapiac “emiatt bünteti az országot, és nem látszik a vége a forintgyengülésnek”.
Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője csütörtöki kommentárjában úgy vélekedett, hogy a 324 forint körüli euróárfolyamok közepette most már – százalékpontban mérve – “három számjegyű MNB-kamatemelés szükségességéről kell beszélni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik