Belföld

Menedzsert keresnek Dux László helyére

Lemondott posztjáról Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága.

Az oktatásért felelős államtitkárságon a lemondás okáról azt a tájékoztatást adták, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár eredetileg is abban állapodott meg Dux Lászlóval, hogy a helyettes államtitkár az új felsőoktatási törvény megalkotásáig vállalja a feladatot, azután pedig visszatér az egyetemi katedrára.

A Szeged24 úgy értesült: Dux László távozása már hónapok óta a „levegőben lógott”. A szegedi helyettes államtitkár a két ünnep között jelezte lemondási szándékát Orbán Viktor kormányfőnek.

A NEFMI kommunikációja szerint Dux László megbízatása a felsőoktatási törvény elfogadásáig szólt. A Szeged24 információi szerint azonban a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári posztra nem egy professzort, hanem egy menedzser szemléletű vezetőt szeretnének kinevezni, aki képes levezényelni a felsőoktatás átalakítását. Dux László utódját Hoffmann Rózsának kell jelölni.

Dux László a Szegedi Tudományegyetem oktatója. Kormányzati munkája mellett megtartotta egyetemi oktatói állását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik