Belföld

Győriek sikere az országos vetélkedőn

Csapucha Adrienn

2012. 01. 05. 15:58

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete „Elnököltünk” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákcsapatoknak.

Az online fordulót követő regionális döntőbe régiónkét 10-10 csapat jutott. A forduló nyertese, s országosan a két legjobb második helyezett csapat jutott tovább az országos döntőbe, amit 2011 decemberében Kecskeméten, a Katona József könyvtárban rendeztek.

A Nyugat-dunántúli Régiót a győri Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola 12. D osztályos tanulói képviselték. Az utolsó megmérettetésen hagyományos és kreatív feladatokat kellett megoldani. A versenyen az Időutazók nevet viselő csapat 3. helyezést ért el. A egyik nyeremény, hogy az első három helyezett csapat, így a győri tanulók is – Giczi Róbert, Kállai Marcell, Németh Anett, Tormási Cintia –, valamint felkészítő tanáruk, Bertháné Hári Gabriella egy négy napos brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt január végén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.