Belföld

Mentőben szült a határsértő afgán nő

Negyedik gyermekének adott életet az az afgán határsértő nő, akihez a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosának bejelentése alapján vonultak ki a rendőrök szerdán  az esti órákban.

Az ötfős határsértő család Röszkén az egyik benzinkútnál volt éppen, amikor a 29 éves nőnél szülési fájások jelentkeztek. A töltőállomásról értesítették a mentőket, akik hamar kiértek a helyszínre. A Klinikára már másodmagával érkezett az anya, ugyanis a szállítás közben világra jött a kisfia.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei az ellenőrzés során megállapították, hogy az afgán házaspár – akik most sem tudták igazolni személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat – korábbi illegális határátlépésük miatt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állnak, így e tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult ellenük.

Az édesapát és a három kiskorú gyermekét a békéscsabai őrzött szállásra szállítják, ahol fel vannak készülve a nagyobb családok elhelyezésére. Az anya és újszülött kisfia jelenleg a Klinikán vannak, ahonnan majd az egészségügyi ellátásuk után szállítják az őrzött szállásra.

Az édesapa menekültjogi kérelmet nyújtott be saját és családja számára. Az ügyben menekültügyi eljárás indult, melyet a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytat le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik