Belföld

Csak egy óráig élt a magyar törvény

Mégsem lehet a kaszinókban dohányozni.

A Füstirtók a Gyermekdohányzás Visszaszorításáért Alapítvány szerint világcsúcs született azzal, hogy a kaszinókban történő dohányzás megengedésére vonatkozó, a parlament által elfogadott módosítás egyetlen óráig volt hatályban.

A parlament 2011.december 30-án szavazta meg a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslathoz zárószavazás előtti módosítást, amely megengedte, hogy a kaszinókban a jövőben dohányzóhely kijelölése nélkül is lehessen dohányozni. Schmitt Pál köztársasági elnök a jogszabályt aláírta, a Magyar Közlöny másnap megjelentette. Így – a törvény rendelkezése szerint – 2011. 12. 31-én 23 órakor – hatályba lépett a kaszinódohányzást megengedő törvénymódosítás.

Ugyanakkor a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvényt (Ndv.) egy másik törvény is módosította, amit a parlament még 2011. április 26-án fogadott el. Eszerint 2012. január 1-jétől az Ndv. 2. §-a helyébe egy új 2. § lép. Abban pedig a kaszinókra vonatkozó dohányzási lehetőség nem szerepel. Így a 2011. december 31-én 23 órakor hatályba lépett, a kaszinókban korlátlan dohányzást megengedő törvényi rendelkezés egyetlen óráig volt hatályban – írják a Füstirtók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik