Belföld

Hibázott a rendőrség? Megverték az LMP két szimpatizánsát

Az egyenruhások nem az ütlegelő radikálisokat, hanem az egyik áldozatot igazoltatták.

Szélsőjobboldali ellentüntetők durván bántalmazták az LMP két szimpatizánsát a tegnapi, Andrássy úti demonstráció kellős közepén. Érthetetlen, hogy az Operaházat nagy erőkkel védő rendőrség miért nem volt képes a békés tüntetőket is megvédeni. Különösen visszás, hogy az egyik bántalmazottat a rendőrök igazoltatták és átkutatták, de közben a bűncselekmény elkövetőivel szemben nem intézkedtek. Az LMP vizsgálatot követel a Belügyminisztériumtól – olvasható a párt közleményében.

A belügy alapvetően az Opera vendégeire, a magasztos ünnepség védelmére koncentrált. A tudósítások szerint maga Pintér Sándor irányítgatta a helyszínen a rendőri munkát, miközben tőle pár száz méterre békés tüntetőket vertek – jegyzi meg Szél Bernadett és Dorosz Dávid szóvívő.

Reményüket fejezték ki, hogy nem volt “felsőbb politikai szándék” a rendőri hibák mögött, egyben arra figyelmeztetik a kormányt, hogy a tűzzel játszik, ha nem próbálja meg minden eszközzel megelőzni az erőszakot.

A Belügyminisztérium még nem szólalt meg az ügyben. A BRFK szóvivője még tegnap azt mondta, hogy egy embert állítottak elő a demonstráción jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Tájékoztatása szerint nem történt rendbontás a tüntetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik