Belföld

Itt az új év, itt a tavasz is

Az év első munkanapján 11 fok lesz a csúcshőmérséklet.

Hétfő estig a Kárpát-medence fölé a magasban a korábbinál melegebb levegő érkezik, hatására hétfőn több fokkal erősödik a nappali felmelegedés. Az ország nagy részén átmenetileg felszakadozik a felhőzet, eleinte az északkeleti határ mentén lehet még hószállingózás, ónos szitálás, majd este nyugaton várható eső. Északkeleten, keleten sokfelé párás marad a levegő, ködfoltokra is számítani kell. Hétfőn napközben megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet Magyarországon -2, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 6 és 11 fok között alakul, ennél hűvösebb északkeleten valószínű.

A kontinensünk több részén szintén szokatlanul meleg lesz: Nyugat-Európában általában 9, 14 fokig melegszik fel a levegő. Még ennél is melegebb, szinte nyári idő van a Földközi-tenger nyugati és keleti vidékén, ahol a legmagasabb nappali hőmérséklet a Földközi-tenger nyugati és keleti vidékén helyenként eléri a 20 fokot.

A kontinens többi részén jóval hűvösebb az idő, a Skandináv-félszigeten és Oroszország északi részén többfelé napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik