Belföld

“Állítsátok meg Orbán Viktort!”

A kormányfőnek üzentek a vállalkozók.

“Állítsátok meg Orbán Viktort” címmel adott ki közleményt a Vállalkozók Szövetsége (VSZ), amely szerint a magyar társadalom többsége csak abban reménykedhet, hogy “nem fagy meg télen saját otthonában, vagy nem hal éhen a XXI. század orbánista Magyarországán”.

A VSZ összefogásra szólítja fel a nemzetet, mert egyébként “országunk sem lesz, elveszejtik azok örökösei, akik már két világháborúba kormányozták bele az országot, és elveszítették az ország kétharmadát is. Óvjuk meg a maradék egyharmadot a kétharmadtól, mert holnap már késő lesz…” – írja közleményében a Vállalkozók Szövetsége. A VSZ azt javasolja, hogy alakuljon meg a demokratikus erőket képviselő Új Ellenzéki Kerekasztal, hiszen az Orbán-kormány “felszámolta a demokráciát, majd az észak-koreai rendszert utánozva szembe halad a világgal”.

A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért Marcus Tullio Cicerót idézve bírálta a kormányt: “Ugyan meddig élsz még vissza a türelmünkkel Catilina. Mily sokáig űz még csúfot belőlünk dühödtséged? Mely határig hányja-veti magát fékevesztett vakmerőséged”. A szervezet kommentár nélkül gondol napjaink történéseire, és úgy véli: a beszéd „egy mai diktátor ellen is elmondható már…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik