Belföld

Vona a bankok elé küldené az LMP-t

A Jobbik elnöke szerint a Lehet Más a Politika és az MSZP múlt pénteki akciója képmutató show volt.

A Jobbik nem saját magával kíván foglalkozni, és nem saját érdekében akar tiltakozni, mint az LMP és az MSZP, hanem az emberek érdekeiért politizál – mondta Vona Gábor, a párt elnöke pénteken az MTI kérdésére a január 2-i, operaház előtti demonstráció kapcsán.

Az ellenzéki pártvezető kijelentette: a Jobbik az ország problémáira kíván koncentrálni és ezekkel foglalkozni, nem azzal, amit az MSZP és az LMP tesz. Felidézte, hogy már a múlt pénteki akciót is show-nak nevezte, ami “ráadásul képmutató volt, mert nem az ország valódi problémáiról szólt, hanem a két pártnak az önös érdekeiről”.

Vona Gábor arról is beszámolt, hogy a Jobbik is tiltakozik a választójogi törvénnyel kapcsolatban, a pártnak is megvan a véleménye a jegybanktörvényről, de Magyarországon nem ezek a legfontosabb problémák. Mint mondta, ha az ellenzéki pártok valamiért tiltakozni akarnak, akkor maximálisan egyetért Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel abban, hogy ha az LMP bárhol el akarja zárni az utat, akkor menjen azon bankok elé, ahol az embereket akadályozzák abban, hogy a végtörlesztéssel éljenek.

A Magyar Állami Operaházban január 2-án ünnepi gálaestet rendeznek az új alaptörvény életbelépésének alkalmából, a Magyar Nemzeti Galériában pedig kiállítást. Az ünnepségek kapcsán tiltakozó demonstráció lesz, amelyhez csatlakozott többek között az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik